Om bedrijven te stimuleren dat medewerkers goed geschoold moeten worden en blijven, verstrekken verschillende instellingen Subsidies om jou een financieel handje te helpen. Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk begrijpt en onderstreept het belang hiervan. Daarom hebben we de nodigde certificeringen in het bezit, zodat onze opleidingen erkend zijn door de desbetreffende instanties. Zo kun je de Subsidies, waar je recht op hebt, aanvragen. Let op: de subsidiepotjes hebben een bepaald plafond.
Ook mogen wij particulieren een vakopleiding aanbieden, zonder 21% btw daarover te hoeven vragen. Waarom we dit doen? Omdat Wesseldijk beseft dat particulieren hun eigen geld investeren in deze opleidingen. Daarvoor willen wij zoveel mogelijk ondersteuning bieden, ook op financieel gebied.
Jouw medewerkers moeten zich continu ontwikkelen en bijscholen om optimaal hun te kunnen uitoefenen. Om dit te stimuleren, heeft Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk als CCV-gecertificeerde opleider de mogelijkheid om voor jou subsidies aan te vragen voor branche gerelateerde opleidingen. VTL verzorgt de uitvoering. Jouw bedrijf dient wel aangesloten te zijn bij SOOB (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer).
Logistiek opleidingscentrum Wesseldijk vindt het van groot belang dat bouwplaatsmedewerkers professionele bijscholing kunnen volgen. Aangezien de economie blijvend zal trekken en vergrijzing ook in deze branche toetreedt, zal de vraag naar professionele mensen in de bouw groter worden. Wij zijn dan ook als opleidingsinstituut door het Scholingsfonds voor de Bouwnijverheid erkend. Dit scholingsfonds stimuleert scholing van bouwplaatsmedewerkers. Iedere werknemer die valt onder de cao voor de Bouwnijverheid, heeft elk kalenderjaar recht op gemiddeld twee dagen scholing met behoud van loon.
Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking (OOM) verstrekt subsidie aan bedrijven en medewerkers die vallen onder de cao-werkingssfeer van het OOM. Deze financiële bijdrage bestaat uit een tegemoetkoming van vijftig procent in de scholingskosten per medewerker op jaarbasis (maximaal € 750). Je kunt voor maximaal vijftien medewerkers (wanneer het er meer zijn, dertig procent van het personeelsbestand) een bijdrage aanvragen. Klik hier voor de vergoedingen en opleidingsmogelijkheden van het OOM.