Verkeersschool Wesseldijk

ADR-certificaat basis

Dit vakbekwaamheidscertificaat is onmisbaar voor chauffeurs die gevaarlijke goederen transporteren. Daarbij gaat het niet alleen om tankcontainers met explosieven en gassen. Ook een chauffeur die een goederenvracht naar een supermarkt rijdt met daarin cosmetische producten en reinigingsmiddelen, zit met zijn lading al snel boven de vrijstellingsgrens van het ADR-verdrag.

Deze basisopleiding is bovendien benodigd voor aanvullende opleidingen op het gebied van het vervoer van gevaarlijke stoffen en goederen, zoals tankvervoer (capaciteit boven 3000 liter), klasse 1 (explosieve stoffen) en klasse 7 (radioactieve stoffen).

Wil je meer weten?

Vraag het ons gerust

Vraag meer informatie aan
ADR basis opleiding

Meer informatie over

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor chauffeurs (in het bezit van rijbewijs C) die gevaarlijke stoffen ADR/VLG in stukgoed of als los gestort vervoeren laden, lossen of transporteren. Hier vindt u meer informatie over de vrijstellingen.

Zo ziet de cursus eruit.

De cursus bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Aan het eind ontvang je het certificaat.

De volgende onderdelen komen onder andere aan bod in de theorie:

  • wettelijke voorschriften
  • eigenschappen van gevaarlijke stoffen
  • gevarenklassen van stoffen
  • eisen aan voertuigen en uitrusting
  • regels voor het vervoer, laden en lossen
  • documenten bij het vervoer
  • persoonlijke beschermingsmiddelen

De volgende onderdelen komen onder andere aan bod in de praktijk:

  • maatregelen bij een ongeval/incident
  • eerste hulp

Certificaat
Bij een voldoende beoordeling van het examen, krijg je het ADR-basis certificaat. Dat certificaat is vijf jaar geldig. Met het certificaat mag je stukgoedverpakkingen en verschillende niet verpakte gevaarlijke goederen los gestort in een container of voertuig vervoeren. Ook mag je gevaarlijke stoffen in tank- of gascontainers vervoeren, zolang de individuele inhoud (capaciteit) daarvan per tank- of gascontainer niet boven de 3000 liter komt.

Waar wordt de cursus gegeven?

Deze cursus kun je zowel op onze vestiging in Nijmegen, Arnhem, Tiel en Ede volgen. Liever incompany? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Deze cursus kost € 395 (exclusief subsidies). Dit bedrag is exclusief 21% btw en vrijgesteld van btw voor particulieren en niet btw-plichtige bedrijven.

Code 95.

Wil je deze cursus laten meetellen voor de nascholing Code 95? Dat kan. Deze cursus telt voor veertien uur in de Code 95 nascholing. De kosten voor het aan- en afmelden Code 95 zijn € 22,50 per dag.

Btw-vrijstelling.

Bedrijven die bijdragen aan het SOOB-scholingsfonds krijgen een stimuleringspremie op de cursusprijs. Ben je particulier en wil je deze vakopleiding volgen? Dan bieden wij deze aan zonder btw. Dat scheelt ruim een vijfde van de totale kosten.

“Er was geen wachtlijst, dus ik kon gelijk terecht voor mijn eerste rijles.”
Julia
“Zojuist mijn opleiding motorrijbewijs afgerond. Bedankt Sam, voor je geduld en goede lessen.”
Gosina